Bakgundsbildnokaos

Från kaos till struktur

Många barn får det man lite slarvigt kallar bokstavsdiagnoser som omfattar en hel rad neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som ADHD, ADD, autism, Aspergers och Tourettes syndrom. Det är oftast inget fel på tankeförmågan. Det är bara det att det är lite svårt att koncentrera sig, få ordning på allt som ska göras och förstå signalerna från omvärlden.

De här barnen har ofta svårt att kommunicera och samspela med andra och framför allt brukar det vara trögt att komma igång med olika saker. Instruktioner kan upplevas som krångliga att förstå och tolka och det är svårt att hålla ordning på saker och tider.

Här gäller det att skapa lugn och trygghet med hjälp av tydlighet och struktur och att göra livet mer förutsägbart. Att gå från kaos till struktur och från oro till glädje med hjälp av enkla medel.Nokaos är utvecklat på en stadig grund av kunskap och ett stort mått av erfarenhet. Med genialisk och väl utprovad enkelhet gör Nokaos det lättare för ett barn att lyckas, att klara sig själv och att känna framtidstro och självförtroende.


barn
kontaktuppgifter
Hem  Bakgrund  Produkter  Vardagstips  Om nokaos  Beställ här  Nyheter